LOKOSTRELSKI KLUB

     TURJAK

Zapisnik seje IO LK Turjak, ki je bila 02.10.2014 ob 19. uri v prostorih Doma krajanov Turjak.

 

Dnevni red:

  1. 1.Pregled sklepovin potrditev zapisnika prejšnje seje.
  2. 2.Priprava za zimsko vadbo – najem dvorane.
  3. 3.Ureditev skladišča in priprava za inventuro.
  4. 4.Božična tekma – priprave.
  5. 5.Preglaed planskih nalog do konca leta 2014.
  6. 6.Predlog tekem za leto 2015 in osnovnih nalog.
  7. 7.Razno

Prisotni: člani IO Božo Kovačič, Edvard Goršič, Miklič Jože, ostali prisotni Koritnik Blaž, Fras Kristijan, Dolšek Irena, Klavdija Možina.

Opravičil: predsednik NO Stanislav Ahac.

Ad.1.

Poročilo je podal predsednik. Izvajanje sklepov in zapisnik se potrdi.

Ad.2.

Sklene se pogodba o najemu dvorane v telovadnici Velike Lašče. Termin ob torkih od 18.30 do 20.30 ure. Opremo pregleda gospodar in dostavi do konca meseca oktobra 2014 v dvorano. Pomoč pri prevozu mu nudi Fras Kristijan.

Določi se dežurstvo in to:

November - Edvard Goršič, Klavdija Možina;

December – Stanislav Ahac, Maks Koren;

Januar - Jože Miklič, Božo Kovačič

Februar- Jože Klun , Albin Sibila

Marec – Jože Oberstar, Irena Dolšak.

Dolžnost redarjev je priprava dvorane za trening, skrb za red in varnost, ter pospravo dvorane. Skrbijo za stanje lic in opreme. Sodelujejo z gospodarjem.

Ad.3.

Inventurno komisijo sestavljajo Miklič Jože predsednik, člana Fras Kristijan in Blaž Koritnik. Za izvedbo urejanja, označevanja itd. pozovejo po potrebi tudi druge člane. Ves osnovni inventar se oštevilči z inventarno številko, uporabijo se inventarne tablice ali in vžiganje številk. Neuporabne tarče se izdvoji in ponudi članom za morebitno osebno popravilo in rabo. V nasprotnem primeru se fizično odstranijo.

Rok za izvedbo 31.12.2014.

Ad.4.

Že določena zadolžitev vodje Božične tekme Jožeta Mikliča se potrdi. Vodja tekme ob sodelovanju E.Goršič, K.Fras, Blaž Koritnik in B. Kovačič pripravi predlog izvedbe: lokacija, program.

Rok 15.november 2014.

Ad.5.

Ostaja pereče vprašanje urejanja stalnih trening in tekmovalnih tras, predvsem kratki in dolgi AH. Trening proga 3-D ostane v sedanj ureditvi do konca leta, nato se pospravi, tarče pa po predlogu inventurne komisije razporedijo.

Glede na poškodbe in zahtevnost dolge trase AH oz kozolčkov (zaradi žleda in gozdna dela so podrti kozolčki štev. 1, 2, 3, 4, 5, 14 in 16)se trasa mimo pokopališča ukine. Postavi se nov kozolček na lokaciji štev.13, ki bo hkrati služil za treninge na 40,50 in 60 metrov. Zadrži se številka 12 in 15 pod Roziko za ogrevanje, ostale pa se postopamo ukinejo oz. ponudijo interesentom za prestavitev na svojo lokacijo.

Tekmovalna proga za AH okoli gradu je potrebna rednega vzdrževanja (obnova streh, stopnišč in ograj, utrditev blazin-ozadij, varnostni pogoji) zato naj nosilci nalog Blaž Koritnik, Edvard Goršič in Jože Miklič odločijo za sklic delovnih skupin ali klubske delovne akcije še v letošnjem letu oz. zgodaj spomladi 2015, odvisno od vremena in pogojev. Vsekakor pa morajo biti delovne akcije pripravljene, zagotovljen material in orodja.

Ad.6.

Izvršni odbor se je strinjal, da v letu 2015 kandidiramo le z eno tekmo v disciplini 3-D in izvedemo tradicionalno Božično tekmo. Drugih tekem ne bi organizirali.

Ad.7.

Člani IO so v razpravi odprli še nekatera pomembna vprašanja:

  • Kako aktivirati članstvo za sodelovanje v aktivnosti kluba
  • Članarina in vspodbujanje udeležbe na tekmah in treningih
  • Izobraževanje ( vaditelji, vodje tekmovanj) in poletni tabori.

Seja je zaključena ob 22.00uri.

                                                                                         Predsednik LK Turjak:

                                                                                               Božo Kovačič

Turjak, 15.10.2014.

© Lokostrelski klub Turjak.