LOKOSTRELSKI KLUB TURJAK

Turjak 17

1311 TURJAK

 

 

 

Turjak, 17.11.2011.

 

Zapisnik

seje IO LK Turjak, ki je bila 14.11.2011 ob 19 uri pri Murnu na Turjaku

 

Prisotni: Božo Kovačič, Edvard Goršič, Marko Mihalič, Miklič Jože

 

Dnevni red:

  1. 1.Pregled sklepov prejšnje seje.;
  2. 2.Božična tekma 2011;
  3. 3.Razpis lokostrelskega tečaja.
  4. 4.Izvajanje vadbe v Mali vasi.
  5. 5.Plan prireditev 2012.
  6. 6.Razno.

 

 

Ad.1.

Poročilo je podal predsednik. Naloge, predvsem tekma za Jadranski pokal je bila uspešno izvedena. Poročilo se sprejme in potrdi zapisnik.

 

Ad.2.

Priprave za izvedbo Božične tekme so že v teku. UO določa izvajalce posameznih nalog in to:

-          vodja tekme Edvard Goršič (oblikovanje skupin), .

-          vodja redarjev: Maks Koren, parkiranje itd. Miran Selišnik;

-          vabilo in skore pripravi Mojca Goršič: kategorije mlajši, mladi, člani in po spolu, stili tradicional (lesene puščice, DL, RC in PB), skupaj goli in instiktivni ( GL in IL), ter skupaj sestavljeni loki (SL in LL). Leteči start. Dvakrat 14 tarč na lokaciji pri Bajerju ali nad Murnom ( glede na sečnjo v gozdu).

-          prijavo opravi Božo Kovačič;

-          streljanje na tura izvede Stanislav Ahac.

-          nagrado ( velika salama) in kolajne nabavi Marko Mihalič.

-          streljanje za ogrevanje in ognje pripravita Klančar Tone in Kocman Marjan;

-          traso in živali ( tudi tura) postavi Jože Miklič, Edvard Goršič, Maks Koren;

-          blagajna in obdelava rezultatov Marko Mihalič;

-          topli obrok pri Murnu.

-          vabilo na spletni strani Blaž Koritnik.

 

Imenovani po lastni presoji pozovejo k sodelovanju tudi druge člane kluba, sklicujejo po potrebi skupinske akcije in podobno.

 

Ad.3.

V Trobli objavimo razpis za začetniški lokostrelski tečaj za obdobje januar – marec 2012. Tečaj se izvaja znotraj terminov v telovadnici Velike Lašče. Cena tečaja 20.00 EUR po osebi mesečno. Prijave in izvaja vadbo Edvard Goršič.

 

Ad.4.

Vadba, ki se izvaja po dogovoru s KS Št.jurij v Mali vasi po okriljem lokostrelske sekcije ŠD Št.Jurij organizacijsko vodi v imenu LK Turjak Marjan Kocman. Imenovani ima pooblastila LK Turjak za vodenje razgovorov in usklajevanje aktivnosti s predstavniki KS In ŠD Št.Jurij.

Imenovanje velja za sezono 2011/2012 in se samodejno podaljšuje v naslednje obdobje.

 

AD.5.

Ob ponovni analizi aktivnosti v letu 2012 ter glede na obvezno prijavo tekmovalcev in članstva v LZS, potrjujemo 14.04.2012 izvedbo tekme v 3-D za Slovenski pokal, občinske tekme v Gozdnem krogu združene s klubskim piknikom 25.06.2012 in izvedbo Božične tekme 25.12.2012. Naši tekmovalci bodo tekmovali v 3-D pokalih ( Slovenski in Alpe- Adria), ter na tekmah FITA in vseh državnih prvenstvih, kjer bodo dosegli norme.

 

Članarina za leto 2012 ostane nespremenjena. 30,00 EUR za člane in 10,00 EUR za mlajše, učence, dijake in študente. Obveza za poravnavo članarine in drugih obveznosti bo do sklica letnega občnega zbora.

 

Posebno pozornost je UO namenil vzpodbudi za povečanje prostovoljnih aktivnosti pri izvajanju klubskih nalog. Prevladalo je stališče, da bi nagrajevali najmarljivejše, verjetno s plačilom startnim in drugih stroškov. Da bi tako vzpodbudo lahko izvedli pomeni, vnaprej določiti potreben časoven in fizični obseg del in nalog, evidentirati dejansko prisotnost in učinkovitost, ter šele na tej podlagi odločati o nadomestilu stroškov kot možni obliki vzpodbude. Predlog moramo pripraviti do občnega zbora.

 

Do občnega zbora moramo pripraviti tudi klubske akte s področja delovanja disciplinske komisije in materialno finančnega poslovanja ( zaveza inšpekcijskega nadzora). Zadolžen predsednik.

 

Ad.6.

Edvard Goršič pridobi ponudbo za nabavo posebnih ozadij za potrebe sestavljenih lokov

(velika prebojna moč) oz. predlagajo rešitve za čas vadbe v telovadnicah.

 

V primeru začetka sečnje pri bajerju pred Božično tekmo, moramo odstraniti tudi obstoječe živali, ki jih imamo za vadbo na terenu (zadolžen gospodar).

 

Marko Mihalič in Blaž Koritnik pregledata progo Gozdnega kroga in ocenita potrebne posege, da bi jo prilagodili izvedbi AH tekme Na tej podlagi pripravita predlog poteka take tekme (velikost kozolčkov oz.ozadij glede na lica, strelne razdalje itd).

 

 

Seja je bila zaključena ob 20,00 uri.

 

 

 

                                                                                 Predsednik LK Turjak:

 

                                                                                     Božo Kovačič

© Lokostrelski klub Turjak.