Zapisnik

redne seje IO LK Turjak, ki je bila v petek 29.12.2011 na Turjaku z začetkom ob 18 uri.

 

 

Dnevni red:


1.Pregled sklepov in potrditev zapisnika seje IO z dne 14.11.2011.

2.Ustanovitev LK Taborska jama v Mali vasi.

3.Članarina za leto 2012, način plačevanja in roki plačila.

4.Priprave na občni zbor.

5.Vadba in uporaba opreme ter naprav.

6.Razno.

 

 

Prisotni:

Kovačič Božo, Goršič Edvard, Miklič Jože, Mihalič Marko.


Ad.1.

Poročilo o uresničevanju sklepov je s poudarkom na Božični tekmi podal predsednik kluba. Ni bil uresničen sklep o objavi razpisa lokostrelskega tečaja v Trobli, ker niso bili izpolnjeni vsi pogoji. Tečaj se bo organiziral skladno z razpisom občine za sofinanciranje programov društev za leto 2012. Sklepi za vadbo v Mali vasi so postali brezpredmetni. Za vspodbudo za prostovoljnost se še niso oblikovali predlogi. Člani so mnenja, da dokončen predlog aktivnosti ponudimo na občnem zboru. Ostali sklepi in naloge so izvedene. Tekmovanje v AH disciplini je možno izvesti. Božična tekma je v celoti uspela.

IO Sprejema poročilo o izvajanju sklepov in potrjuje zapisnik.


Ad.2.

Kocman Marjan, naš dosedanji član, nas je obvestil, da je skupina občanov ustanovila nov lokostrelski klub imenovan Taborska jama, s sedežem v Mali vasi 3/c. Glede na to, da gre v prvi fazi izključno za prestop dosedanjih članov LK Turjak, so zaprosili, da oblikujemo pogoje prestopa v nov klub in ureditev morebitnih materialnih zadev. IO LK Turjak podpira ustanovitev novega kluba, saj gre za smotrno širitev dejavnosti v novo občino, hkrati pa je odločitev skladna s stališči KS Št. Jurij, ki je omogočala delovanje LK Turjak kot sekcijo domačega športnega društva. KS Št. Jurij se za sedanje sodelovanje zahvaljujemo.

IO LK Turjak je mnenja, da se izda izpisnica iz kluba vsem, ki bodo to izrazili, pod naslednjimi pogoji:

-          vračilo osebne opreme, ko jo je financiral klub;

-          vaditeljem vračilo stroškov izobraževalnega tečaja;

-          od opreme v Mali vasi se vrne le eno slamnato ozadje, kvadratno ozadje-

kocka, eno stojalo za loke in oglasna plošča.

-          izpisnice oz izstopne izjave se izdajo individualno glede na osebno zahtevo.


Ad.3.

Podpisali smo pogodbo za leto 2012 z LZS. Po njej smo dolžni organizirati vsaj eno tekmo po koledarju LZS, plačati članarino za leto 2012 v višini 600,00 EUR, kar nam omogoča pridobiti tekmovalne licence, koristiti nezgodno zavarovanje itd. Zato bomo članom poslali zahtevo položnico za plačilo članarine za leto 2012 v višini 30,00 EUR za člane in 10,00 EUR za otroke, učence, dijake in študente. Klubska članarina je enaka za vse člane kluba tekmovalec-netekmovalec. Tekmovalci s statusom mladinca in člani morajo ob novi včlanitvi v letu 2012 vplačati tudi 10,00EUR za strošek izdaje nove izkaznice LZS., do vključno kadetov tega stroška ne plačajo

Za plačilo članarine bomo poslali položnice, predlagamo da plačate z eno položnico za vse družinske člane.


Ad.4.

IO se je lotil tudi priprav na letni občni zbor, ob tem ugotavlja, da je to volilni občni zbor in moramo kadrovsko obnoviti vse organe zbora. Obnovo sestav organov kluba nam narekujejo tudi izstopi iz članstva (nov klub).

IO imenuje za izvedbo inventure posebno komisijo v sestavi:

   Predsednik Jože Miklič,

   Član Edvard Goršič,

   Član Ahac Stanislav.  

Blagajnik pristopi k zaključku finančnega poslovanja, sodeluje z inventurno komisijo, glede oblikovanja osnovnih sredstev in odpisa inventarja in z računovodstvom za sestavo zaključnega računa (bilance).

Dokumente za občni zbor in sam sklic zbora bo IO posebej oblikoval in sprejel ( poročila, predloge aktov, kadrovski predlogi itd).


Ad.5.

Posebna skupina je pregledala tako imenovani mali krog za morebitno organizacijo Arowhead tekme ob organizaciji morebitnega društvenega srečanja. Rezultati ogleda so bili pozitivni, saj gre za razdalje do 50 metrov, posebna lica in skupine lic itd. Ob tej priliki so naleteli na nečlane-lokostrelce na naši progi. Opozorila smo imeli že preje. IO ne nasprotuje, da povabite na naše proge prijatelje iz drugih društev, vendar ne da jih pustite same, oz se potem izgovarjajo, da telefonsko niso mogli vzpostaviti zveze in pridobiti predhodno dovolilo. V kolikor koga povabite, ga po progi ali vadišču obvezno spremljajte, saj je naš namen tudi druženje in širjenje prijateljstva. Ali moramo uvesti predhodno pismeno prijavljanje ?


Ad.6.

Pod razno ni bilo razprave in zaključkov.

Seja je bila končana ob 20 uri.

                                                                                                   Predsednik LK Turjak:

                                                                                                           Božo Kovačič

 

© Lokostrelski klub Turjak.